teisipäev, 1. juuni 2010

Sellest, et koolipidu Gaza pärast ära jääb, jõusaal-varjendist jm

Eilsete sündmuste tõttu merel jäeti täna rahutusi kartes üleülikooline pidu ära. Eile oli peahoone ees juba kaklusteks läinud, politsei oli kohal, keegi sai viga jne ja hiljem asendati peahoone ukse juures seiseb üksik turvamees viie sarnasega.

---

Eelmine nädal olid iga-aastased üleriigilised õppused ja meid, välistudengeid, puudutas see nii palju, et paaril korral olid jälle õhuhäiresireenid ja ühe jooksul pidime kõik varjendisse minema. Oleks ma kodus olnud, võinus rahus oma toas istuda, kuna see on tõeline varjend. Aken on toal küll olemas aga selle ette käib vajadusel mingisugune metallplaat. Aga kuna olime tunnis, siis läksime terve klassiga ja koridoridest edasi juba poole kooliga jõusaali, mis asub maa all ja vajadusel siis varjendi rolli täidab. Seega olin rakettide hirmus (õppustel siiski!) sunnitud esimest korda siinsesse jõusaali sattuma. :p

----

Ka täna on campus'es paar demonstratsiooni, seekord rahulikumad. Eilse kohta nägin pilte ja tegemist oli päris ohtliku olukorraga. Ühel pool olid Iisraelimeelsed protesteerijad, teisel pool Palestiinameelsed ja neid lahutas hunnik hambuni relvastatud politseinike (näo ees klaasmaskid jne). Ja mitmel inimesel, s.h. ka politseinikul, olid peahaavad jne. Lõpuks viidi vist kolm protesteerijat minema.

Üldiselt (pro Iisraeli meelste seas) ollakse siin arvamusel, et eilse sündmuse puhul oli tegemist peamiselt Türgi juhitud PR lõksuga, millesse Iisraeli otse sisse astus. Ja huvitav on isegi Eesti meedia puhul jälgida, kui palju kajastatakse praegust intsidenti, kus 9 inimest surma sai ja võrrelda näiteks märtsis toimunud Põhja- ja Lõuna-Korea vahelise konflikti kajastusega, kus esimene viimase laeva uputas ja üle 40 inimese surma sai.

0 Comments: