reede, 9. juuli 2010

Streikiv Kreeka


Pilt ülikoolihoone seinal

Viimase nädala olen Kreekas, Ioannina linnas (umbes Loode-Kreekas) keelekursustel olnud. Elamine on nagu Iisraeliski campus'es um 5km kaugusel linnast ja on päris vinks-vonks.

Täna oli neljas (kahjuks ei tea, mis aja jooksul, äkki ilmselt aasta) üldstreik. Oleksin tahtnud sõita linna demonstratsioonidest pilte tegema pärast tunde aga ... bussid ju ei liigu! Igal pool on ohtralt plakateid üleskutsega streigile, millele keegi ilmselt vastamata ei jäta (keelekool ja -tunnid on siiski tasemel, neid ei jäeta ära).

Pesukuivatus idaranniku väikelinnas Parga

Hommikune uzo väikelinnas Parga

Klassikaline taverna

Vaade Parga lahe tillukesele saarele, mis suudab siiski ühe kiriku ja kabeli ära mahutada (kabel on saare teisel poolel). Auras käimine on end siiski ära tasunud, suutsin kaldalt suure vaevata saarele ja tagasi ujuda.


Kuna kolm korda päevas, 7 korda nädalas saab ülikooli sööklas süüa (ja toitu tehakse ikka südamega - moussakad, pastitsiod, riis kaheksajalaga jne), siis tavernadesse eriti ei satu aga 3 nädalat on veel ees!

Ülikooli campus asub suures orus keset mägesid, um 600m kõrgusel

Kuna varem siinkandis käies suutsin bussisõidul Thessalonikist korralikku peapööritust jms tunda, mida mägedes ikka juhtub (ja need on siin ikka korralikud), olin seekord ka väga mures. Aga 2-3 aastaga on väga korralik ida-lääne suunaline maantee ehitatud, nii et põhimõtteliselt käib sõit viimased 1,5h ainult tunnelite vahel ja o t s e !

0 Comments: