kolmapäev, 4. november 2009

Iisraeli kaart ja ilmad

Ostsin Iisraeli kaardi, et seina peale riputada ja märkida, kus ma käinud olen aga selle riigi mõõtmed on nii jaburad (laius 135km, pikkus 470km), et pool kaarti on ühel pool, pool teisel pool. Liibanoni piirist kuni um Jeruusalemani ning teisel pool läheb sealt edasi Eilatini (praegu on seinal Põhja-Iisrael).


Seletasin ühele ühikakaaslasele just, et jõulud ja uus aasta st aastavahetus ei ole üks ja sama ja et kristliku ajaarvamise järgi ei sündinud JK 1. jaanuaril =) Ja on ka küsitud mis aasta 'teil' praegu on... kuigi siin kasutatakse ka siiski enamasti kristliku kalendrit.


Sügis on vananaistesuve ees veidi taandunud, täna ei sadanudki vihma ja päeval sai T-särgi väel ringi käia isegi siin mäe otsas. Üheõnaga ilusad ilmad jätkuvad. Eelmise pildi kohta, see on, kui tõele au anda, tegelikult lisatud selleks, et näidata, et 1. novembril oli võrdlemisi ilus ilm, 25 kraadi sooja.

Eelmisel pühapäeval oli Academic Tour ühe aine raames, mille nimi Contemporary Israel jm. Käisime künka peal kus Saul võitles (ja lõpuks ikkagi vilistite käest pähe sai) jm kohtadest, mille nimesid ma enam ei mäleta, sest detailsem teema oli 20. sajandi alguses esimeste pogrommide eest siia kolinud (Ida-) Euroopa juutide kibuutsid ja siionistide surnuaiad jne. Lähen selle pooliku kaardiga järgmine loeng tundi ja küsin mis ja kus.

2 Comments:

suursilm ütles ...

Hei sis! Äste oitud peidus su avalik interneetikumi elu. Seesinasel Maarjamaal peaks maavalla kohaselt mingi 10222 aastaring käima, saad uhkusega kohalikele visata. Ühes eelmises postituses jäi silma chilliv kass (oi kassid ruulivad), kas see punane kaelakee on kuidagi kabbalaga seotud?

monica ütles ...

Kabbala ja punase kaelakee seotusest ei tea aga kassid ruulivad küll. Eriti veel sellepärast, et nad söövad neid sitikaid ja satikaid, mida siin ohtralt leidub.