pühapäev, 29. november 2009

Tiberias

(Piknik Kinnereti kaldal)
See n2dalavahetus k2isime yhe poolaka ja yhe sakslasega Tiberiases. V2ike linnake Kinnereti (Galilea, Kenneetsaret vms - see j2rv, mille peal Jeesus teatud allikate j2rgi k6ndis). Ilmad olid v2ga ilusad ja soojad, palju suvisemad kui Haifas aga siinsed inimesed nimetavad seda ikkagi talveks.
Alguses pyydsime sabatihirmus (et k6ik kohad on kinni ja suletud, midagi ei toimu) yhte l2hedalasuvasse kristlaste kylasse minna aga sealsed saksa Pilgrimhausid kysisid 66bimiskoha eest hingehinda, nii et l2ksime tagasi Tiberiasse.


Laup2eva hommikul rentisime rattad ja hakkasime j2rve22rt m66da l6una poole s6itma. Tee peal l2ks yhel rattal kumm katki aga 6nneks saime abi saime kahelt palestiinlaselt, kes kuskil tyhermaal (t2pselt seal, kus meil rattakumm katki l2ks) oma autoga peatuse olid teinud ja tyrgi kohvi j6id. T6ime oma kypsised ja pr22nikud ka v2lja ja tegime yhise l6unapausi ja pyydsime oma v2hese heebrea ja veel v2hesema araabia keelega yksteisest aru saada. Ja saime v2ga h2sti. Noormehed tulid kuskilt araablaste pyha Eid al-Adha t2histamast (pyha selle auks, et Ibrahim (Abraham) ei tapnud Iisakit, mille auks tavaliselt lambatall ohverdatakse).


(Mu autos on ka taoline kohver aga priimuse, kohvi, suhkru, lusikate, shokolaadi, plastiktopside ja -lusikate asemel on seal muud vidinad. Komplekt 'Kui n2lg ryndab')



J2rgmisena tegime peatuse Jordani j2e 22res. Ilmselt oli tegemist kohaga, kus Ristija Johannes Jeesust veega ristis, sest kogu j6e22rne kallas oli t2is valgetes yrpides kristlasi, kes end j6evette kastsid ja pisikese pudeli eest(mis oli tyhi v6i millega sai ise Jordani j6est vett v6tta!), millel Jeesuse pilt v6i suurt rist peal, umbes 10 dollarit maksid. V2ga p6nev oli, istusime seal vist 2h ja lihtsalt vaatasime. Ylest6usmispyhade ajal tahaks kindlasti tagasi minna (ja siis teha ratastega tervele Kinneretile tiir peale - um 65km).



Ja viimasena kylastasime yht esimest kibuutsi (Degania Alef), mis siia ehitati. Kuna see kibuuts meenutas v2ga k6ige tavalisemat v2ikelinnanaabruskonda, siis polnud seal midagi peale selle pommivarjendi pildistada.

1 Comments:

Anonüümne ütles ...

vaga huvitav, aitah